13. Rop 13, nötkreatur, Charolais

4348 S TIMELESS av BRÖDÅKRASäljare: Lars-Johan Joelsson, 0708196241, 045135062

Varunr 14385
Blentarp - Rödde Nygård
Höjdpunkt!

Dokument

Rop 13, katalog, PDF.pdf
Kat 13 62056-4348.pdf

Auktion avslutad!
16 Oktober 2021

Återropad

25% Moms tillkommer på slagpris

Svenska Charolaisföreningen 2021, Lördagen den 16:e oktober 2021 Kl. 11:00, Rödde Nygård - BLENTARP

Avslutad

Information

Så var det äntligen dags för Svenska Charolaisföreningens Elitkvigauktion. I år är det erfarna värdar som bjuder hem till gården – Kerstin och Per Mårtensson, nu för femte gången. Platsen är dock ny. Efter att ha arrenderat Simontorp Sätteri i drygt 20 år har Simontorp besättningen flyttat till närbelägna Rödde Nygård.
I år kommer det säljas 19 stycken kvigor av hög kvalitet, av dessa är 3 dräktiga. Det ger alla köpare utmärkta möjligheter att förstärka sin besättning med kvigor av elitstandard. Detta har flertalet gånger visat sig vara en lönsam investering genom åren då flertalet kvigor senare blivit mödrar till framgångsrika tjurar och kvigor.
Likt tidigare år kommer vi att arrangera det populära kviglotteriet, där det i år finns en högkvalitativ kviga från Simontorp Charolais i potten! Lotterna köps av Magnus och Helena Gustafsson och mer information om kvigan och hur du köper finner du på sista sidan av katalogen.
Se även Växas annons i katalogen om viss ekonomisk hjälp till att få fram embryo efter auktionens dyraste kviga!
Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer som gör det möjligt för oss att arrangera kvigauktionen. Ett särskilt tack till KLS Ugglarp som sponsrar med hamburgare och till Davidstorp som bidrar med grindarna. Vi hälsar alla varmt välkomna till årets Elitauktion och hoppas på en lyckad auktion med engagerade säljare och köpare!

Auktionskatalog, Klicka här!
Auktionsvillkor, Klicka här!

Om du inte kan vara på plats går det att lägga telefonbud via Håkan Ottosson
tel 070-7250009. OBS! Senast fredag behöver vi ha ditt samtal.

Avgifter

25% Moms tillkommer på slagpris

Övrig information

OBS! Ev. kredit ansöker du om på www.ottosson.info/kredit . OBS! Kreditansökan måste göras senast 3 dagar före auktionsavslut, i annat fall gäller full betalning innan hämtning - undantag Tjurauktionen.

Efter auktion kommer Proforma faktura att mailas till köpare. Kontrollera att uppgifterna stämmer. OBS! Proformafakturan är endast ett underlag och ska inte användas för betalning. Mer info om vad som händer efter auktionen hittar du på sista ropet, "Efter auktion. Vad händer nu? Info till köpare"